Her finder du de bedste grønne områder i Hovedstadsområdet

Du elsker bylivet, men sommetider savner du naturens skønne egenskaber. Du kunne aldrig drømme om at flytte fra livet i gaderne uanset klokkeslæt, men nogle gange får du hovedpine af den evige trafik og sirenerne, der gør dig nervøs med jævne mellemrum. Du kender de klassiske parker som Fælledparken, Kongens Have og Ørstedsparken, men selvom disse alle er meget smukke parker, så formår de ikke helt af give dig den ro, du ind imellem har brug for.

Vi har identificeret tre af de bedste grønne områder i Hovedstadsområdet, hvis du leder efter et sted, der er forholdsvist tæt på centrum, men hvor du samtidig føler dig isoleret fra den travle trafik.

1. Frederiksberg Have – det bedste valg til en romantisk udflugt

Siden 1749 har Frederiksbergs borgere brugt Frederiksberg Have som udflugtsmål og afveksling fra bylivet. Frederiksberg Have ligger forholdsvist centralt men formår alligevel at sætte en dæmper for støj fra trafik og travle mennesker.

Frederiksberg Have har sin helt egen charme med sine slyngende stier og kanaler og sine mange overraskelser.

Frederiksberg Have er et oplagt sted til en romantisk udflugt, hvor du kan invitere din udkårne med på en sejltur i robåd eller en picnic under det kinesiske tempel.

2. Bernstorff Slothave – det bedste valg for dig, der har hund

Bernstorff Slothave – eller Bernstorffsparken, som den også kaldes – har været på landkortet siden 1760’erne, hvor den blev anlagt i fransk rokokostil, som var yderst aktuelt på daværende tidspunkt. Bernstorffsparken bliver i dag associeret med en hundeskov. Nogle vil sige, at hundene og deres ejere har overtaget slotshaven – andre vil sige, at de har gjort den til noget helt særligt.

Hvis du er hundeejer og gerne vil forkæle din hund med nogle af de bedste gåture – eller hvis du bare elsker hunde og gerne vil hilse på selv fremmede hunde – så er Bernstorff Slothave klart det bedste valg for dig.

Der er i den grad tale om et grønt område, hvor du får en afveksling fra det stressende byliv. Til gengæld vil du være travlt optaget af at socialisere med hunde og hundeejere.

3. Dyrehaven – det bedste valg for dig, der har brug for ro

For en tur i den berømte Dyrehave skal du lidt længere nord for København. Til gengæld får du grønne områder, der næsten ikke kan blive mere grønne. Dyrehaven er fyldt med skovområder, små søer og åbne sletter. Endvidere er Dyrehaven kendt for dine mere end 2000 vilde hjorte og andre græssende dyr, som du kan komme helt tæt på. Du kan endda opleve en skøn og romantisk tur i hestevogn og nyde en picnic foran Eremitageslottet, mens du nyder solen og den friske luft.

Ikke en eneste lyd fra den travle storbystress vil du høre i Dyrehaven. Dermed er Dyrehaven muligvis det bedste grønne område i Hovedstadsområdet for dig, der virkelig trænger til ro.