Glasflasker er de nye Kähler vaser

Du har helt sikkert hørt eller læst om Kählers 175 års jubilæumsvase, som de lancerede engang i 2014, og som de tydeligvis ikke producerede nok af. Samtlige butikker i Danmark måtte melde udsolgt af den populære vase med guldfarvede striber, og i månedsvis var de danske forbrugere (primært kvinder) mere end desperate efter at få sig et eksemplar. Den omtalte Kähler vase er blevet solgt på en lang række sociale medier og andre private salgskanaler, og i den er blevet solgt til vanvittigt høje priser.

Selvom Kähler stadig er og fortsat vil være et af de mest populære brands inden for interiør, så er det dog interessant at bemærke, hvordan trendsene ændrer sig. I dag behøver du ikke at betale flere tusind kroner for en vase, der er udsolgt i samtlige af Danmarks butikker. I dag er det igen blevet en trend, at du laver dem selv.

Det skal du bruge

Din DYI vase er faktisk meget enkel. Du skal hverken bruge mange penge eller mange ressourcer. Faktisk kan du lave den på få minutter og helt gratis, hvis du tilfældigvis ligger inde med de elementer, der skal til for at lave din helt egen vase.

Du skal bruge:

  • En flaske i farve eller klart glas (fx en øl- eller sodavandsflaske eller en tom parfumeflaske eller karaffel
  • Flettet bånd i hør eller lignende (valgfrit)
  • Glasmaling og/eller klistermærker til glas (valgfrit)
  • Evt. lidt eddike eller lignende produkt til at fjerne eventulle kalkrester

Sådan gør du

Ligesom din vase er billig at lave og ikke kræver mange elementer, så kræver den heller ikke ret meget tid.

Er flasken beskidt, eller har den eksempelvis en sodavandsetiket på siden, skal den rengøres, og eventuelle kalkrester bør fjernes.

Hernæst er der faktisk mere eller mindre fri leg! Du kan eksempelvis binde en sløjfe om flaskehalsen med noget fint bånd som det er gjort nedenfor.

Er du i dit kreative hjørne, kan du skrive et sødt citat eller lignende med bogstavsklistermærker, som egner sig til glas. Hvis du er kunstnerisk, kan du også sætte dit helt eget præg på din vase med smukke mønstre eller blomster, som du selv maler på. Du kan finde en lang række inspirationsvideoer til mønstre og fremgangsmåder på nettet.

Det kan du også bruge dem til

De smukke DIY glasvaser egner sig ikke kun til vaser. Det er faktisk også en tilbagevendende trend at bruge dem som lysestager. Det kræver blot, at flaskeåbningens diameter passer til diameteren på et klassisk stearinlys. Det vil kun give smukke effekter, når stearinen begynder at løbe ned ad flasken, og så har du en endnu mere smuk og autentisk lysestage.